​​​​Русенският университет предлага разнообразни възможности за извънучебна дейност на чуждестранните студенти. Традиция в университета е да се организират екскурзии за запознаване на чуждестранните студенти с историческите и природни забележителности на Република България. Със съдействието на Дирекция «Чуждестранни студенти» бяха организирани екскурзии до Средновековния град Червен, Скалните църкви в с. Иваново, пещерата Орлова чука, Двореца Балчик, село Орешак, Троянски манастир,Старата българска столица Велико Търново, Габрово, географския център на България – местността „Узана" в Габровския Балкан и др.

 
Подновена бе и една забравена форма на работа с чуждестранните студенти – ежегодно да се организират празници, на които те да представят пред българските си колеги и преподаватели културата и традициите на своите държави.С организационната помощ на Дирекция "Чуждестранни студенти" всяка пролет в университета се провеждат такива празници, в които се включват чуждестранни студенти от Русия, Украйна, Албания, Молдова, Македония и Турция. Тези празници преминават в много вълнуваща атмосфера, под бурните овации и ръкопляскания на публиката, разчувствана от ентусиазма и изпълненията на участниците.

 

Усилията на чуждестранните студенти в обучението и в извънучебните мероприятия се оценяват от ръководството на университета. По случай 8 декември, Деня на​ българските студенти, Дирекция „Чуждестранни студенти" организира срещи на академичното ръководство с чуждестранни студенти – активисти, оказали съдействие на Дирекцията при организирането на различни мероприятия, а на 24 май, Деня на славянската писменост и култура се организират тържества за награждаване на отличните и много добри студенти.
otdih.jpg

Otdih2.jpg