​      Клуб по спортни танци „Настроение” е основан в град Русе през есента на 1985 година. Негови основатели са Елена и Иван Деспотови. От самото си основаване клубът се помещава в аулата на училище „Възраждане”, където е и до днес. Дълга и славна е неговата история. За изминалите вече двадесет и три години през танцовата зала са преминали хиляди деца, а много от тях са израснали като елитни състезатели от най – висок ранг, завоювайки за своя клуб много национални и международни награди.
      Освен многобройните призове спечелени от индивидуалните участия на танцовите двойки на престижни състезания в България и чужбина, отбор от клуба е тринадесет кратен национален шампион в изключително трудната и атрактивна дисциплина –„АНСАМБЛОВИ ИЗПЪЛНЕНИЯ НА ЛАТИНОАМЕРИКАНСКИ ТАНЦИ” и в качеството си на такъв е представял страната на единадесет Европейски и единадесет Световни първенства в държави като: Австрия, Германия, Франция, Швеция, Норвегия, Полша, Унгария, Чехия.
      Под вещото ръководство на своите треньори Елена и Иван Деспотови, притежаващи най – висока треньорска квалификация „А”, отборът е достигал до класиране в десетката на Европа и Света, при участие в тези изключително престижни форуми на около 35 – 40 отбора. При едно от своите последни участия в Открит турнир за формации „Дунавска купа”, състоял се във Виена, отборът успя да заеме престижното седмо място при участие на двадесет и три отбора.
      Клуб по спортни танци „Настроение” е домакин и организатор на петнадесет национални и международни състезания от всякакъв ранг, а през есента на 2007 година, стана домакин на първия в историята на българските спортни танци Международен турнир за формации, където неговия отбор завоюва бронзовите медали.
      В момента в клуба тренират 32 редовно картотекирани танцови двойки и около шестдесет новоприети деца, а танцуващите студенти са 26. Състезатели от клуба участват във всички мероприятия на Русенския университет, а така също и във всички мероприятия на Община Русе.