Пропускане на команди от лентата
Прескачане до основното съдържание
AIESEC Русенски университет "Ангел Кънчев"

aiesec.png

AIESEC е най-голямата международна студентска организация, която се фокусира върху изграждане позитивни лидери за обществото. Учредена е през 1948 г. в Стокхолм от студенти по икономика от седем страни - (Белгия, Дания, Норвегия, Финландия, Франция, Холандия и Швеция). В България организацията е учредена през 1990 година, а понастоящем има офиси в осем български университета с икономически профил от които е и Русенския университет "Ангел Кънчев".

За да осъществи тази своя цел, AIESEC организира повече от 500 конференции, предоставя над 5 000 професионални стажа, 16 000 доброволчески стажа и 24 000 лидерски позиции за своите членове всяка година.

AIESEC в Русе е най-младото попълнение към голямото семейство на AIESEC в България от юли 2013.

ekip.jpg kulturi.jpg work.jpg

През годините от своето съществуване в Русе се осъществяват множество проекти съвместно с Русенския университет "Ангел Кънчев", сред които:

  • “Младежта към бизнеса” - В рамките на един ден участниците в изявата обсъждат и решават проблеми, свързани с актуалната икономическа ситуация в България: иновации и предприемачество, разнообразие и мобилност на пазара на труда, корпоративна социална отговорност, лидерство и работа в екип.
  • “Светът като детска площадка” - В проекта участват студенти - доброволци от чужбина, които се запознават отблизо с българските деца в детските градини ЦДГ „Здравец“ и ЦДГ „Слънце“. Целта на проекта е в рамките на 6 седмици децата в най-ранна възраст да опознаят различни култури и националности, да се научат на толерантност към други етноси, докато развиват езиковите си познания по английски език. Проектът представя на най- малките света, като детска площадка. Чрез обучителни игри и песни се цели децата да се научат да говорят английски.

playG.jpg

Официален уебсайт: aiesec1.jpg

(BETA) ©2014 Русенски университет "Ангел Кънчев"